352 Infanterie-Division

Home / 352 Infanterie-Division

352 Infanterie-Division

meet our team

JOHANN MAYER

JOHANN MAYER

Anton Zückermann

Theo “Teddy” Kessler

Amon Werner

Claus von Hosenfeld

Jens Grünefeld

Wilhelm Katczinsky, “Kat”

Rudolph Voss

Paulus Sulimma

Herman Luttich

Nina von Hosenfeld

Jürgen Hester

Wilhelm Michael Kirsche

JOHANN MAYER

JOHANN MAYER

Johann is in 1922 geboren in het Beierse dorpje Hohenkirchen, in de buurt van München, als eerste zoon van een boeren gezin. Johann is Katholiek opgevoed en wilde ook graag priester worden later, maar de oorlog had andere plannen. In 1943 wordt Johann opgeroepen voor de dienstplicht en komt hij terecht bij het 916de in Normandië. Hij probeert zijn plek te vinden binnen het regiment en wilt voornamelijk door middel van religie hulp/steun bieden aan zijn kameraden en wilt het liefst iedereen weer heelhuids naar huis zien gaan.

Anton Zückermann

Anton is ongeveer een jaar na het einde van de “Grote Oorlog” geboren in een dorpje nabij Nordheim. In 1943 is hij na aandringen van zijn vader bij de Wehrmacht gegaan. Hij moet snel leren hoe hij met deze harde manier van leven moet omgaan, anders zal hij het einde van de oorlog niet halen.

Theo “Teddy” Kessler

Theo begon in dienst van de Luftwaffe maar was later overgeplaatst naar de Infanterie om redenen waar hij niet over wil praten.
Nu volgt hij zijn order op en doet er alles aan om de oorlog samen met zijn kameraden te overleven.

Amon Werner

Amon zag zijn droom om te dienen bij het Afrikakorps in duigen vallen in de laatste maanden van 1942.
Als student Egyptologie was het zijn droom om in Egypte opgravingen en onderzoek te doen.
Overtuigd van Duitslands overwinningen over haar vijanden is Amon bij de Wehrmacht gegaan in 1943.

Hij hoopt nog altijd dat Duitsland de Noord-Afrikaanse gebieden zal heroveren.
Amon is een leergierige soldaat die graag van zijn dienstmaten leert en veel waarde hecht aan kameraadschap.

Claus von Hosenfeld

Claus wilde het timmerbedrijf van zijn vader overnemen, maar de oorlog besloot anders.
Naast het leiden van zijn Kampfgruppe vind hij het plezierig met nieuwe rekruten te werken. Hij leert ze de grondbeginselen van exercitie, wapendiscipline en marcheren zodat ze goed voorbereid zijn op de gevechten in het verschiet.

Jens Grünefeld

Jens Grünefeld werkte in de haven van Dortmund en wilde zijn familie opvolgen in de scheepvaart. Toen de oorlog uitbrak is hij ingedeeld bij de Kriegsmarine Kustartillerie.

Later in de oorlog is hij samen met andere leden van de Kriegsmarine overgeplaatst naar de Infanterie als Grenadier.

Tussen de gevechten door maakt Jens graag foto’s voor het thuisfornt of verzorgd hij zijn uniform.

“Es gibt immer etwas zu tun”!

Wilhelm Katczinsky, “Kat”

Hij behoorde tot de zogenaamde “Weisse Lichtung”. Een lichting soldaten die in het begin van de oprichting van de Wehrmacht werd opgeroepen voor de dienstplicht en het nieuwe kader vormde. Ze hadden nog dienst gedaan in de eerste wereld oorlog en daar het klappen van de zweep leren kennen. In het nieuwe leger mochten zij de recruten bijbrengen hoe ze onder oorlogsomstandigheden konden overleven. Het waren dus ervaringsdeskundigen die hun kennis aan de nieuwe recruten mochten overbrengen. Later zaten ze op sleutelposities binnen de nieuw op te richten divisies.

“ Kat” is eind 1942 gewond geraakt op de Krim ( vandaar het Krimschildje op zijn mouw) en is naar Frankrijk gestuurd om te herstellen van zijn verwondingen. Echter werd zijn oude divisie vernietigd op de Krim en werd hij dus als ervaren rot als kaderlid geplaatst bij de nieuw op te richten 352 Divisie in Frankrijk. Daar werd hij Stabsfeldwebel van de 4e Kompanie 916 IR/352 Division.

Rudolph Voss

Opgeroepen om te dienen, maar zijn werkelijke belang ligt bij het wijnbouwbedrijf in de Moesel. Rudolph is opgeroepen om te dienen voor het “Vaterland”, maar heeft slechts voor ogen om heelhuids terug te keren naar huis. Geen verbeten soldaat, maar het schieten gaat hem niet slecht af.

Paulus Sulimma

Is na verlies van huis en haard in het bombardement op Oberhausen in 1943 toegetreden tot de Duitse Wehrmacht. Paulus vecht niet voor politieke idealen maar is vastbesloten om de plicht te vervullen zijn thuisland te beschermen.

Herman Luttich

Herman is de “Scharfschutze” ofwel “sniper” van onze eenheid. Zijn uitdaging vindt hij in het zo onopvallend mogelijk de vijand te benaderen en daar waar mogelijk uit te schakelen. Stil, maar erg gevaarlijk.

Nina von Hosenfeld

Voormalig lerares Nina besloot haar man Claus achterna te gaan en gaf zich op voor dienst in de Duitse strijdkrachten. Na de verbindingen opleiding diende ze bij diverse hoofdkwartieren van het Duitse leger in Frankrijk, België en Nederland.

Jürgen Hester

Recentelijk gepromoveert tot de nieuwe Unteroffizier van de eerste gruppe. Deze taak neemt hij erg serieus en probeert wanneer kan zijn soldaten tevreden te houden en te zorgen dat ze genoeg rust hebben.

Hij heeft geen ambitie om meer te vechten dan noodzakelijk is, hij vindt het belangrijker om zijn manschappen levend naar huis te krijgen.

Wilhelm Michael Kirsche

Hij is een soldaat die doet wat hem gezegd wordt.

Wilhelm heeft een grotere voorkeur voor het zoeken en bereiden van eten dan voor het vechten.

De rest van de Kampfgruppe is dan ook altijd erg blij met zijn kookkunsten.

30

JAAR ACTIEF

15

LEDEN

21

EVENEMENTEN P.J.

Dutch Reenactment Group ’40-’45

Een groep enthousiaste leden met een passie voor geschiedenis

Terug naar de linie?

Lid worden?

Meer informatie?

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this