Aankondiging “De bevrijding van Roosendaal” | 25 – 27 oktober 2019

Home / Blog / Aankondiging “De bevrijding van Roosendaal” | 25 – 27 oktober 2019

Re-enactment vereniging Dutch re-enactment group ’40-’45 organiseert samen met theater De Kring en de gemeente Roosendaal van vrijdag 25 tot en met zondag 27 oktober 2019 het evenement “de Bevrijding van Roosendaal”. Tijdens dit evenement staat de periode eind oktober 1944 centraal. De deelnemers van Dutch re-enactmentgroup ’40-’45 nemen u mee terug in de tijd en laten het dagelijks leven van zowel geallieerde als bezettingsmacht zien.

Bezoekers krijgen in een historische omgeving gedurende de hele dag een beeld van de bezetting- en bevrijdingstijd van Roosendaal in 1944. Zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur zijn de deuren geopend voor de bezoekers. Zaterdagavond zal op een historische en realistische wijze de uitbeelding worden weergegeven voor de bezoekers aan theater De Kring. De bezoekers kunnen die avond alleen via de foyer van het theater de re-enactors in de tuin van het Tongerlohuys zien.

Dit evenement is gerealiseerd in nauwe samenwerking met theater De Kring, het Tongerlohuys en de gemeente Roosendaal/comité Herdenken en Vieren.