Allereerst bedankt voor het bezoeken van onze website. Maar wie zijn wij en wat doen wij precies? Wij zijn een re-enactment vereniging met als doel het uitbeelden van “levende” geschiedenis. In ons geval is dat de periode 1940 t/m 1945. De Tweede Wereld Oorlog.
Op zo authentiek mogelijke wijze, met behulp van kleding en gebruiksvoorwerpen laten wij op een leerzame en actieve manier zien, wat er gedurende die periode in onze geschiedenis gebeurde.

Timberwolves

104th Infantry Division

uitbeelding van

352 INFANTERIE-DIVISION

ATS

Auxiliary Territorial Service

uitbeelding van

352 INFANTERIE-DIVISION

BS

Binnenlandse Strijdkrachten / Nederlands Verzet)

uitbeelding van

352 INFANTERIE-DIVISION

Royal Welch Fusiliers

uitbeelding van

352 INFANTERIE-DIVISION

F.L.A.K.

Festung Lehr- und Ausbildung Kameradschaft

uitbeelding van

352 INFANTERIE-DIVISION

Fjr.6

Fallschirmjäger Rgt. 6

uitbeelding van

DER WINDHUND

British Airborne

1st and 6th division

uitbeelding van

Fighting Fourth

Duke Of Wellington Rgt.

49th WEST RIDING INFANTRY DIVISION

uitbeelding van

Fighting Fourth

History

De vereniging Dutch Re-enactment Group ’40-’45 is opgericht op 6 november 2002 met het doel om zo authentiek mogelijk uitbeelding uit de bezettingstijd weer te geven. Enerzijds de Duitse bezettingsmacht (Heer van de Wehrmacht) en anderzijds de Geallieerden (waaronder ook Nederlandse verzet / de Binnenlandse strijdkrachten).

Met het groeien van de vereniging nam ook het aantal uitbeeldingen toe, met diverse speciale thema’s. Tot op de dag van vandaag streeft de vereniging naar historisch correcte en zo authentiek mogelijke werkgroepen, waarbij met name de nagedachtenis aan de bezettingsperiode ‘40-’45 tot zijn recht komt.

Door te klikken op de logo’s komt u op de werkgroep die ieder zijn eigen uitbeeldingen verzorgt.

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het gevoelig ligt om in Nederland een Duitse eenheid uit te beelden. Wij zijn van mening, dat als men een goed en realistisch beeld van militaire eenheden uit de tweede wereldoorlog wil creëren, dat naast de geallieerde- ook de bezetter kant van toen uitgebeeld moet kunnen worden. Wij zijn een groep re-enactors die hun hobby serieus neemt en deze op een verantwoordelijke manier uitoefent, zonder dat daar politieke motieven aan te pas komen. Wij verwerpen elke vorm van fascisme/ racisme.

Terug naar de linie?

Lid worden?

Meer informatie?

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this