15 t/m 16 oktober Eyewitness, Overloon

Home / 352 Infanterie-Division / 15 t/m 16 oktober Eyewitness, Overloon
15 t/m 16 oktober Eyewitness, Overloon
15 t/m 16 oktober Eyewitness, Overloon
Werkgroep Infantrie Division 352, Regiment 916 en werkgroep Der Windhund Drg ’40-’45 hebben in het weekend van 15 t/m 16 oktober 2022 deelgenomen bij het vaak besproken tryout evenement in Overloon. Vrijdag 14 oktober was de organisatie volop bezig om het “battlefield” terrein gereed te maken (loopgraven, etc) voor de vier mock battles die plaats zouden vinden. Er was een pyrotechnicus ingehuurd die explosieven heeft geplaatst. Dit om het realiteitsgehalte van de veldslagen naar een hoger niveau te brengen. Ter plaatse gekomen was de eerste indruk in ieder geval al goed. Het Duitse kampement was gevuld met verschillende groepen. Denk oa aan infanterie, artillerie, Flak, Funker en Fallschirmj√§ger. De Geallieerde kant was minstens zo indrukwekkend met Amerikaanse, Britse en Canadese troepen. De samenwerking tussen de verschillende groepen was goed en we hebben het publiek dat in grote getale aanwezig was vier mooie mock battles laten zien. Tryout geslaagd? Jazeker!
Foto’s gemaakt : C. van Benne, R. Mac-clean, M. Kersten
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this